Horoskop / Horoskop
O chinese horoscope facebook1

KINESKI HOROSKOP - GODINA CRVENOG VATRENOG PETLA

Tradicionalnim vatrometom, zvonjavom gongova i karnevalskim plesom zmajeva, u ponoć, 28. januara, Kinezi su ispratili godinu Majmuna i dočekali godinu Vatrenog Crvenog Metalnog Petla koja će trajati 13 lunarnih meseci. Imaće 384 dana i završiće se 15. januara 2018. Evo šta nas očekuje tokom njenog trajanja

Sa najviše pekinške kule Džinglou, nedaleko od Zabranjenog grada, oglasilo se najveće kinesko zvono koje je zaglušujućom zvonjavom 108 puta zazvonilo najavljujući dolazak nove 4714. lunarne godine. Po kineskom horoskopu, 28. januara završava se godina Crvenog Vatrenog Majmuna i počinje godina Purpurnog Vatrenog Petla. U kineskoj astrologiji godina Crvenog Petla pod vladavinom je elementa fiksnog Metala. Drugo ime za Petla jeste Feniks, što govori u prilog tome da je ovo veoma borben znak, logičan, dobar planer i strateg. Budući da je veoma inteligentan, brzo donosi odluke. Snalažljiv je u svakoj situaciji. Po prirodi je perfekcionista i može biti strog kritičar.

Petao je simbol Sunca, jer od ranog jutra njegovim kukurikanjem počinje dan. Kinezi u Petlu vide simbol pet vrlina: hrabrosti, dobrote, odanosti, dostojanstva i dobre volje. Teži poštenju, mrzi slabost, podstiče kontrolu i disciplinu. Nema razumevanja za preteranu osetljivost.

PUTEVI NOVCA

Prema kineskom lunarnom kalendaru, godina Vatrenog Metalnog Petla pre svega vezuje se za akciju, dinamiku, ali i za sigurnost. Petlovi su jaki, tajanstveni i mirni, lako osvajaju šarmom. Ali, mogu biti i napadni, agresivni, brbljivi i postati vaš najgori košmar, jer je ovaj znak uvredljiv i ratoboran. Reč je o veoma ambicioznom znaku, koji je spreman na naporan rad kako bi ostvario uspeh. Umeju da budu lukavi kad treba, teško ih je od nečega odvratiti kad jednom nešto naume. Petlovi vole i poštuju istinu i pravdu. S obzirom na to da Vatra topi Metal, moguća je nestabilnost na političkoj sceni. U tom smislu, iako u osnovi postoji konflikt, ipak su prilagodljivost i spremnost da se razgovorom dođe do rešenja – izraženiji. Petao je znak pregovarača i diplomate koji uzima stvari u svoje ruke. Velike korporacije isprovociraće nestabilnost i moguće štrajkove. Klimatske promene se nastavljaju.

Budući da je ovo godina kojom vlada Jin, ona mnogima može pružiti mogućnost za bogaćenje, ukoliko budu imali dovoljno spretnosti i snalažljivosti jer je Jin metal simbol za novac. Metal je pre svega vezan za zapad i sever kao pravce sveta. Severozapadu će doneti lošu sreću, prepreke i teškoće. Ako vam se na severozapadu nalaze ulazna vrate, obavezno pored njih okačite metalne zvončiće. Druga ugrožena oblast jeste istok, posebno kada su u pitanju zdravlje i imunitet. U ovaj deo stana, kako biste ublažili ovu energiju, okačite niz od šest novčića, povezanih crvenom trakom. Zapadni deo prostora ne treba uznemiravati bilo kakvim obimnijim radovima, renoviranjem, gradnjom, jer ćete na taj način pokrenuti lošu energiju. Purpurna i crvena boja ne bi smela da bude mnogo zastupljena u garderobi i dekoraciji. Boje koje ove godine donose sreću su smeđa, žuta i zlatna.

GODINA ZA LJUBAV

Godini Metalnog Petla pripadaju ljudi rođeni u godini zatamnjene boje, a ostali takođe pripadaju ovom znaku, ali ne i elementu: 1921, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993. i 2005. godine. Za njih će ovo biti posebna godina. Osobe rođene u ovim godinama znaka imaju veliki ego. Trebalo bi da porade na svojim vrlinama i smanje doživljaj o sebi. Takođe, ne bi smeli da analiziraju sve i svašta, pogotovo jednu ljubavnu vezu. Nepisano je pravilo da se Petao zaljubljuje u osobu koja nije slobodna. U tom slučaju, ne plaši se rivaliteta i ne bira sredstva da dođe do cilja. Petao može biti izrazito zaljubljen, veoma je emotivan i brižan kad voli. Ljubav mu je bitna koliko i karijera. On je heroj i osvajač.

U godini Petla pazite da nikad ne prihvatate stvari lično, posebno u situaciji kada se desi da uđete u strasnu raspravu. Petao retko kad ume da razgraniči nežna osećanja od strasti, bez obzira na životnu dob. U ovom znaku gori večna vatra ljubavi, koju je spreman da dokazuje u svakom trenutku. Petao žudi za sigurnošću, mirom, ustaljenim navikama i dubokom ljubavlju. Ovo je idealna godina za potomstvo, a povoljna je i za brak. Provodite što više vremena sa porodicom. Pazite se u godini Metalnog Petla bolesti koje se prenose seksualnim putem.

Najviše sreće tokom godine, osim Petla, imaće Zmije i Bivoli, a najmanje oni rođeni u godinama vladavine Pacova, Ovce, Koze, Konja i Zeca/Mačke. Zanimanja koja donose dobrobit su gluma, stomatologija, kozmetika, sve u vezi sa modom i estetikom, kao i estetska hirurgija, osiguranje, vojna zanimanja, posebno kada je reč o oficirima u vojsci, kao i finansijskim savetnicima. Savet: nikako se ne upuštajte u rizične poslove. Držite se poznatih puteva i radite ono u čemu ste najbolji.

 

PACOV

(1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008...)

Pacov i Petao nisu dobar spoj, zapravo su – loš. U ovoj godini možete da očekujete više sukoba u svim međuljudskim odnosima. Vi teško prihvatate druge onakvim kakvi jesu, a ni sami se ne otvarate dovoljno. A ova godina ima zadatak da vas nauči da se drugima predstavljate onakvima kakvi jeste i pokažete dublju stranu svoje ličnosti. Iako ste individualac, ove godine neophodno je ulagati energiju u zajedništvo. Profitiraćete ako se nalazite u prijateljskim odnosima sa Petlom, Zmijom ili Bivolom, jer njih će pratiti dobra sreća. Potrudite se da svoje delatnosti i želje usmerite samo ka jednoj životnoj sferi, i to maksimalno. Vaš uspeh zavisiće od ulaganja, posvećenosti, pa čak i isključivosti. Imaćete zaštitu mnogo veću od drugih. Počinje nova poslovna faza u kojoj ćete graditi vašu karijeru. Imate uslove za napredak, ali put vam se može učiniti mukotrpan i pun prepreka. Možete uspešno da poboljšate svoj imidž i društvenu poziciju. Moglo bi da vam se posreći na planu ljubavi, i to posebno ako ste u vezi sa Majmunom ili Zmajem. Ljubav se nalazi u vašoj neposrednoj blizini, zato se osvrnite oko sebe što pre, jer nema razloga da gubite ijedan tren radosti. Ova godina povoljna je za ljubav.

BIVO

(1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009...)

Vama je ova godina idealna, vi i Petao ste superspoj. Očekuje vas velika ljubav i partnerstvo koje može doneti velike uspehe i poslovno proširenje, čak i na globalnu scenu u nekom smislu. Pred vama je jedna stabilna poslovna godina, tokom prva tri meseca očekuje vas napredak, samo ne trošite nepotrebno snagu. Finansijska situacija do jeseni mogla bi da bude veoma povoljna, a od jeseni čuvajte se nepotrebnih izdataka. Uz dobru organizaciju budžeta i jasne ideje šta i kako treba da odradite, možete da prebrodite kritične trenutke, kojih će biti, iako vam je godina generalno dobra. Sva životna polja od vas zahtevaju angažovanje uz maksimum diplomatije. Neke ciljeve lako ćete dosegnuti, neke ne. Emocionalni život donosi potrebu za promenom koja će rezultirati novom vezom ili novim članom porodice. Ukoliko ste usamljeni, idealnog partnera možete pronaći u osobi rođenoj u godini Pacova ili Petla. Nikako ne ulazite u paralelne veze, jer bi to moglo da ugrozi vaš brak.

TIGAR

(1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010...)

Česti su nesporazumi u godini Petla, što može da stvori probleme u vašim odnosima. Morate da budete spremni na komunikaciju kako bi sve oko vas funkcionisalo i opstalo. Godina Petla za vas može značiti mnogo radosti, novih iskustava i uspešnih početaka. Potrudite se da budete u centru pažnje, na mestima gde se dešavaju aktuelni događaji, budite direktni i hrabri, ali ne brzajte, pustite druge da vas vode. Budite strpljivi i pažljivi, konsultujte se sa Petlom, koji je promišljeniji od vas jer mu treba više vremena da se za nešto odluči pre nego što se zaleti. Za vas je ova godina samo priprema za veliko finale, koje će stići tokom naredne godine. Zato napravite dobar start. Tokom ove godine moći ćete da odahnete od brojnih problema i muke koju vam je zadala prethodna godina. Ne očekujte stabilnost odjednom, ona će sigurno stići, ali tek negde u drugom delu godine. Budite štedljivi i čuvajte novac jer će vam biti potreban za neka velika ulaganja koja će uslediti tokom 2018. U svakom slučaju, tokom ove godine rešićete neke važne stvari – zaposlenje, promena posla ili unapređenje. Moguć je kontakt sa inostranstvom ili sa stranom firmom, bilo da je reč o poslovnom ili emotivnoj bezi. Nova ljubav doći će kao plod poslovne ili edukativne saradnje. Pred vama je zanimljiva i dinamična godina na emocionalnom planu, bićete otvoreni za nove situacije, kao i za stabilizovanje postojećih.

ZEC/MAČKA

(1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011...)

Ovo nije idealna godina za vas, a čak vam može doneti i neki peh. Vi i Petao sasvim ste suprotni u svakom pogledu, nemate apsolutno nikakvih dodirnih tačaka ili interesnih zona. Mnogima od vas nude se radikalne promene u poslovnoj sferi. Na pomolu su novine koje bi trebalo da vam obezbede boljitak u ovoj i narednoj godini, ali morate im se prilagoditi. Za sada je važno da verujete u sebe, a to tokom ove godine neće biti lako. Ima indicija da ćete želeti mnogo toga da promenite ili će te promene prosto doći same od sebe: od stila odevanja, frizure, posla, doma, nameštaja, automobila, prijatelja, partnera. U svim vama bitnim oblastima događaju se promene koje niste planirali i želeli. Za manje srećne, to je vreme zdravstvenih problema, iscrpljenosti, nedovoljnih prihoda na poslu, zahlađenja u bitnim međuljudskim odnosima. Nema povoljnih uslova za ostvarivanje vaših želja i potreba. Zato ne razbacujte svoje resurse uludo i neracionalno. Radi zaštite nosite privezak zmaja!

ZMAJ

(1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012...)

Tokom godina vladavine Petla, vama se uvek preporučuje rad na odnosu, kao i mnogo više strpljenja nego što ga vi inače imate. Naglašen je uspeh i napredak vezan za romantičnu ljubav, planiranje budućnosti i napredak u poslu. Iskustvo pokazuje da vi tokom ove godine rešavate barem jednu bitnu životnu oblast. Postavljate temelje za neke buduće događaje. Vreme je da celokupnu energiju usmerite ka emocionalnom planu, stvaranju porodice ili proširenju iste. Najznačajnije promene godina će doneti slobodnim pripadnicima ovog znaka, koje očekuje veliko iznenađenje. Poznanstvo sa osobom koju sigurno prepoznajete iz svojih snova, rezultiraće konkretnom promenom u vašem životu, koja za mnoge znači i selidbu.

ZMIJA

(1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013...)

Godina u koju ste zakoračili, podržava sve vaše osobine, osim gramzivosti, sujete i lošeg odnosa prema novcu. Vaš ciklus rasta pokrenut je 2012/2013. godine i kreće se ka svom vrhuncu, posebno ako se na kraju godine vašeg rođenja nalazi broj 3, vi ćete imati neku vrstu „žetve”, sazrelih plodova prethodnih promena i aktivnosti. Za one rođene sa brojkama 6 i 7 na kraju godine rođenja, ovo bi mogla da bude pomalo nezgodna godina, koja zahteva dozu prilagodljivosti. Vreme je da započnete rad na unutrašnjim promenama, kako bi sa spoljnim okolnostima i okruženjem lakše izašli na kraj. Novac će igrati veliku ulogu u narednom periodu, a načina da ga dodatno obezbedite ima nekoliko. Za šta god da se odlučite, važno je da se držite svoje stručne orijentacije, jer brzina i način obavljanja delatnosti donose prednost nad konkurencijom. Važne emotivne odluke ne treba odlagati, jer se ni vaša osećanja ni potrebe neće menjati. Pokušajte da se opustite i uživate u svakom segmentu svog života.

KONj

(1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014...)

Vama lako može da se desi da se zaljubite ili da vas erotski privuče jedan Petao. Ako s ovim znakom poslovno ili prijateljski sarađujete na nekom projektu, napravićete mnogo toga dobrog. Jedino je važno da uspete da se uzdržite od svađe oko prevlasti, koja bi mogla da umanji vašu ljubav ili zajedništvo i želju da budete zajedno. Komunikacija će biti vaša slaba tačka tokom ove godine. Kako vi ne volite ograničenja, smetaće vam i disciplina koju neko pokušava da vam uvede. Poželjno je da pokušate da razdvojite poslovno od privatnog i da malo da usporite. Godina pred vama nosi dobre prilike, ali sve morate da radite sa manje strasti. Pazite se bilo kakvih rizičnih ponuda i s kim se udružujete. Ne pričajte mnogo o onom što planirate i budite taktični. Bez muke, ove godine nema ni uspeha. Očekujte promene na ljubavnom planu i novu vezu.

KOZA/OVCA

(1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015...)

Vi i Petao ste loš spoj, pa tako možemo posmatrati i ovu godinu. Neće vam baš sve ići od ruke. Prolazićete kroz turbulentan period na poslovnom planu. Sve tokom godine može da funkcioniše sa velikim problemima, a komunikacija će biti slaba strana svih vaših odnosa. Vaša poslovna situacija mogla bi da bude obojena ovakvim dešavanjima, pa su odnosi sa pretpostavljenim i saradnicima prilično neujednačeni. Suzdržite se od neumesnih komentara, jer bi vaša hirovitost mogla da uslovi određene probleme, ne samo u poslovnom okruženju, već i u okviru porodice. Vodite računa o tome šta pred kim pričate, nikako ne ulazite u riskantne poslove. Budite pažljivi i s novim osobama u svom okruženju. Ne trošite više nego što zarađujete. Možete da ostvarite dodatne prihode baveći se nečim što bi se moglo okarakterisati kao „uradi sam”. Porodica i prijatelji igraće važnu, možda najznačajniju ulogu, i na tom polju očekuje vas zasluženi mir i blagostanje.

MAJMUN

(1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016...)

Za vas ova godina neće biti mnogo zabavna. Ipak, ako bilo koju situaciju neozbiljno shvatite, na poslovnom ili emocionalnom planu, to što želite neće dugo trajati. Samo ako budete spremni na saradnju, ostaćete na tronu koji ste prethodne godine osvojili. Jasnoća u komunikaciji veoma je važna, kao i razgovor pre donošenja odluke. Poslovnih ponuda biće i dalje, moguće su i neke koje dolaze iz inostranstva. A zarada je moguća i od hobija. Većina vas nalazi se na stabilnim pozicijama, ali ovo je godina koja pojedinima može doneti sjajne promene. Poslovi svakako ne treba da menjaju pravac, ali bilo bi korisno da promenite način rada i pristup. Ako ste slobodni i želite da pronađete srodnu dušu, pazite da ne prekinete vezu koja je prilično stabilna, zarad nečeg što neće opstati. Nije dobro da ljubav i biznis budu u bilo kakvoj vezi, to bi moglo da zakomplikuje vaše poslovne odnose. Pred vama je mnogo povoljnija godina za ljubav nego što je bila prethodna.

PETAO

(1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017...)

Većina seoskih domaćinstava ne drži dva petla jer su u stalnom sukobu, zato pazite da tokom ove godine ne stupate u bliske odnose sa osobom koja je rođena u vašem znaku, što može biti veoma loš spoj. U svakom drugom smislu, tokom ove godine pratiće vas sreća, ali pazite na odnos sa Konjem, Zecom i Ovcom. Vi i svi prethodno pomenuti znaci, u partnerstvu, poslovnom ili emocionalnom, postajete slabiji. Kad nešto u saradnji s ovim osobama ne bude u redu, budite sigurni da treba da menjate sebe, a ne drugu stranu. Tokom ove godine očekuje vas dosta povoljnih poslovnih prilika, veća zarada, ali i moguće nasledstvo ili naplata nekih zaostalih potraživanja. Najbolje je da se oslanjate na svoju intuiciju i instinkte, posebno to činite kada treba praviti neka veća ulaganja i usmeravanje finansija. Ovo je godina u kojoj treba da budete neskromni u svakom smislu. Ono što poželite, moći ćete da ostvarite, uz minimum tuđe pomoći i bez velikih prepreka. Godina je izuzetno povoljna za stvaranje i uvećanje porodice. Nova ljubav očekuje slobodne pripadnike ovog znaka. Povedite računa o svom zdravlju.

PAS

(1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006...)

Tokom ove godine trebaće vam mnogo strpljenja. Nedostatak zajedničkih interesovanja činiće vaš poslovni ili emocionalni odnos veoma napornim za obe strane. Godinama koje se završavaju sa 0 i 1 dominira Metal, što je za vas posebno bitno. Neko pored vas, od koga zavisi vaše napredovanje ili opstanak, mogao bi da ima drugačije ciljeve u odnosu na vaše. Nametljivost te osobe mogla bi da vam smeta, pa ćete morati da razvijate toleranciju i kontrolišete svoju kritičnost. Budite mudri. Moraćete da postanete organizovaniji. Godina pred vama zahteva maksimalan trud i zalaganje. Jedan korak vas deli do cilja, a taj korak još vam je nepoznat. Takođe, važno je znati da poslovni prosperitet značajno utiče na emocionalni plan. Bilo da se radi o potrebi za novom ljubavlju ili renesansi postojećeg odnosa, znajte da najpre sebi morate da stvorite nekakvu moć ličnog karaktera. Ona neće stvoriti dominaciju nad partnerom, već odnos koji će odisati harmonijom i obiljem izazova. A to je ono što vam treba.

DIVLJA SVINJA

(1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007...)

Ovo je godina u kojoj lako možete ostvariti sreću i uspeh, pre svega poslovni, ali nije isključena ni sreća na emocionalnom planu. Mnoge od vas očekuje neki vid nagrade za dugogodišnji uloženi trud. Neko će vam biti veoma naklonjen, neka moćna osoba, moći ćete da ostvarite sve što ste zamislili. Bilo bi dobro da sve radite što samostalnije, jer ova godina nije dobra za poslovna partnerstva. Ipak, mnogo je povoljnija od prethodne, što ćete uvideti već na samom njenom početku. Prilike će vam se ređati jedna za drugom. Izuzetno je važno kakav je vaš odnos sa drugim osobama, s obzirom na to da vam je prag tolerancije sve niži. Odnose sa pretpostavljenim takođe treba negovati. Lična sloboda imaće važnu ulogu i vi je sami sebi morate da obezbedite. Tek nakon toga možete krenuti u potragu za emocionalnim idealom, ako ga već niste ostvarili. Preporod na svim poljima. 

PIŠE: GORDANA MAŠIĆ

Horoskop / Horoskop
1 5wdfdsljjgfijmvel4ohvg

BAZAROV HOROSKOP!

Glowing planet bkg2bozzb  m0000

Ovnovi, Jarčevi i Vage – probudite se!

Matt damon religion hobbies political views

HOROSKOP

Bez naslova

Godina drvene (yin) zelene ovce

Horoskop mira adanja polak

Horoskop