Moda / Dizajneri
Revija

Žena u muškom svetu

Definicija Dior žene podrazumeva pre svega slobodu, snagu i ambicije. To je osnova i ove jesenje kolekcije Rafa Simonsa, kojom je snažnoj i energičnoj ženi ponudio garderobu kakva joj je zaista potrebna

Piše: NIKOLA TODORIĆ Foto: PRESS

Umetnički direktor modne kuće Christian Dior, Raf Simons, i dalje svoje kolekcije zasniva na ideji da žena, iako živi u muškom svetu, mora biti obučena tako da izgleda dominantno. On je preokupiran slobodom i moći koje žene danas imaju u društvu pa je ova kolekcija prvenstveno namenjena njima. Ženstven izgled i muška smelost teško su spojivi, te je izazov za kreiranje bio utoliko veći.

Svetlost grada bila je inspiracija za ovu kolekciju. Modeli su transparentni a krojevi na sakoima i reverima kaputa gotovo muški. Paleta boja je raznovrsna, počev od žute koja je u nijansi boje perja kanarinca, preko smaragdno zelene do plave i boje cveta fuksije. Kaputi od kašmira i dekoltirane koktel haljine savršeno pristaju zaposlenim ambicioznim ženama. Preko haljina nose se sakoi muškog kroja, osim kada su u pitanju one fluorescentnih boja. One su iz dva sloja i fluidnog su kroja. To izgleda kao da je jedna haljina obučena preko druge: roze preko zelene ili plava preko crvene. Ove jarke boje imaju efekat svetleće reklame sa Tajms Skvera, a njihova neonska jačina čini ženu jačom. Neke haljine i kaputi imaju pertlanje kao na korsetima. Raf Simons je ovom kolekcijom želeo da pokaže obe strane ženske ličnosti, romantičnu i dominantnu, i tako dokaže da je ovakav spoj moguć i idealan za modernu ženu.

Moda / Dizajneri