Muški svet / Gedžeti
Tehnologija galaxyalpha

Pomeranje granica

U korak sa tehnološkim dostignućima

Priredio: NIKOLA TODORIĆ

Pomeranje granica
Huawei Technologies, vodeća svetska ICT kompanija svoju MediaPad porodicu proširila je novim MediaPad M1 8.0 uređajem koji nudi najbolje performanse u dugotrajnosti baterije. Multi-window ekran novog MediaPad M1 omogućava gledanje televizije ili filmova u veoma visokoj rezoluciji uz istovremeno korišćenje drugih aplikacija. Osnažen moćnim četvorojezgarnim procesorom od 16 GHz i dugotrajnom baterijom kapaciteta 4800 mAh, MediaPad M1 podržava 8 sati gledanja video materijala na osnovu samo jednog punjenja. Ukoliko idete na put, MediaPad M1 može poslužiti kao odličan uređaj za GPS navigaciju. Svaka putanja koja se unese biće isplanirana sa maksimalnom preciznošću, a korisnik dobija uputstvo za svako pojedinačno skretanje.

Za korisnike sa stilom
Kompanija Sony Mobile Communications predstavila je elegantni Xperia T3 pametni telefon koji je stigao na srpsko tržište. Xperia T3 je pametni telefon stvoren za one koji žele da se istaknu u društvu. Predivno oblikovan, u kućištu od nerđajućeg čelika, koje „odražava“ svet oko vas, Xperia T3 je lagan i ultratanak, a jednako ga je zadovoljstvo gledati i držati u ruci. Poseduje impresivnu kameru sa preinstaliranim aplikacijama optimizovanim za deljenje na društvenim mrežama. Savršen za korisnike za stilom koji ne žele da prave kompromise po pitanju dizajna ili tehnologije, Xperia T3 dostupna je po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 49.999,00 dinara.

Sofisticirani dizajn
Kompanija Samsung Electronics predstavila je uređaj Galaxy Alpha, koji ujedno donosi i novi pristup u dizajnu. Elegantan i praktičan, Galaxy Alpha predstavlja spoj stila i najmodernije tehnologije. Sa fokusom na elegantnu estetiku i kompaktnu konstrukciju, Samsung je primenio novi pristup u dizajnu ovog uređaja. Stvoren da pomogne korisnicima da iskažu svoj jedinstven stil, prefinjeni Galaxy Alpha ima sofisticirani dizajn sa metalnim okvirom, elegantno zaobljene uglove i poleđinu koja je meka na dodir. Sa manje od 7 milimetara debljine, Galaxy Alpha jedan je od najtanjih Galaxy uređaja svih vremena, a njegova konstrukcija i mala težina pružaju korisnicima udoban osećaj u ruci i odličnu kontrolu uređaja.

Nagrađeni televizor
LG 4K OLED televizor dijagonale 77 inča ovogodišnji pobednik EISA nagrade za najbolji evropski televizor, prvi je model koji je inkorporirao 4K rezoluciju sa prvoklasnim OLED ekranom koji odlikuje WRGB tehnologija. Ova kombinacija najnovijih rešenja u oblasti napredne tehnologije ekrana pruža korisnicima jasnu, detaljnu sliku i neverovatno visok kontrast. Ergonomično zakrivljena linija ekrana omogućava izuzetno intenzivno korisničko iskustvo i širok ugao gledanja, a Tru 4K Engine Pro opcija omogućava da se sadržaji niže rezolucije poboljšaju do nivoa približnog Ultra HD kvalitetu slike. Ovogodišnja nagrada „Evropski HT Soundbase“ otišla je u ruke uređaja LG SoundPlate. Dizajniran tako da se pogodno i neprimetno uklopi ispod televizora, tanki SoundPlate predstavlja savršen izbor kada je kućna zabava u pitanju. Osim snažnog 4.1 kanalnog sistema zvučnika sa izlaznom snagom od 320 W, ovaj kućni bioskop poseduje i aktivni bežični subwoofer, kao i ugrađeni 3D Blu ray plejer i kompatibilnost sa smart televizorom. Takođe poseduje i Bluetooth opciju, koja korisnicima omogućava jednostavno puštanje audio zapisa sa eksternih uređaja.

Muški svet / Gedžeti