Zabava / Savet
Preporuke lhomme sport

Preporuke

Priredio: NIKOLA TODORIĆ

Automobil

Najnoviji model

Na Sajmu automobila u Parizu prikazan je novi model Hyundai i20. Čist i jednostavan dizajn, prostrana i udobna unutrašnjost, panoramski stakleni krov i visoka tehnologija čine novi model ne samo naprednijim od ostalih već i jednim od najlepših. Baziran na sasvim novoj platformi, ima međuosovinsko rastojanje koje je duže u odnosu na prethodno a prednost je i ta što u kabinu automobila može da se smesti pet odraslih osoba. Tim dizajnera stvorio je model koji odgovara svim uslovima i sve to uz ekonomičniju potrošnju goriva.

Miris

Uzbuđenje i adrenalin

Novi Yves Saint Laurent parfem spaja muževnost, energiju i stil. L'Homme Sport miris daje adrenalin u toku radnog dana a može se nanositi i noću. U prepoznatljivoj staklenoj silueti bočice sa neponovljivim dizajnom metalnog čepa, ovaj miris definiše novi način izražavanja muževnosti. Protkan je rafiniranom intenzivnom svežinom i pristaje estetski kreativnom i poslovno ambicioznom muškarcu. (Cena: 100ml, 10.226 dinara)

Vino

Vrhunski kvalitet

Slovenačka Bela krajna je idealna destinacija za vikend odmor. Ako odlučite da posetite ovaj prelep kraj obavezno probajte vina iz podruma „Metlika” koja imaju visoke međunarodne ocene za kvalitet. “Bazar” je imao tu čast da zaviri u njihov vinski podrum. Kroz njega nas je vodio Andrej Škof i enolog Ivanka Badovinac. „Metlika” je veoma poznata vinarija a njihova vina se prodaju i u Srbiji. Naša preporuka su vina Belokranjec i Metliška črnina. Posetite njihovu veb stranicu www.kz-metlika.si

Foto-aparat

Za savršen selfi

Novi model Sonijevog foto-aparata α5100 veoma je precizan i verno će vam služiti u fotografisanju, a naročito selfi portreta. Ovo je jedan od najmanjih aparata na svetu sa izmenjivim objektivom, lako staje u džep i može biti vaš saputnik u avanturama. Ljubitelji kinematografije takođe mogu da uživaju u pravljenju video snimaka i mogu biti sigurni da će ovaj foto-aparat u potpunosti odgovarati njihovim kreativnim poduhvatima.

Kulturni kalendar

Septembarska dešavanja

U gradovima širom Srbije tokom septembra organizuju se brojna kulturna dešavanja. To je prilika da se posete neka mesta u vašoj okolini. Ovu su naši predlozi:

Od 1. do 6. septembara se u Velikom Gradištu održava Međunarodni festival ekološkog i turističkog filma „Silafest”.

Od 1. septembra do 31. oktobra u Majdanpeku se organizuje umetnička radionica za dizajn nakita i izložba „Umetnost u minijaturi”.

Od 5. do 6. septembra održava se Internacionalni karneval u Pančevu sa preko tri hinjade učesnika.

 Od 5. do 7. septembra i Inđiji će biti upriličeni Dani vojvođansko-bavarske kulture „Berška fest”.

Od 6. do 7. septembra u Aranđelovcu će se održati Festival knjige.

Od 8. do 14. septembra ne propustite veliki kulturni događaj „Vukov sabor” koji se tradicionalno održava u Tršiću još od 1933. godine.

Od 9. do 13. septembra Međunarodni filmski festival „LIFE” u Leskovcu okuplja sve ljubitenje filma.

Od 12. do 20. septembra odvija se praznik muzike „Mokranjčevi dani” u Negotinu.

Zabava / Savet